Over mij

Robert van den Berg

Mijn naam is Robert van den Berg. Ik heb ruim 35 jaar ervaring in management en leiderschap. Ja, begonnen als ‘manager’ en me steeds meer ontwikkeld als ‘leider’. Ik heb dit kunnen doen bij een aantal grote bedrijven: Philips, Raet, Compaq, HP en nu bij Canon. Ik ben in de gelukkige positie dat ik mensen mag coachen maar ook zelf de zaag nog scherp* kan houden door leiding te geven en opleidingen te volgen.

Naast in het bedrijfsleven heb ik ook in de politiek ervaring opgedaan. 8 jaar raadslid en fractievoorzitter van de grootste fractie in de gemeente Uden.Plaatsvervangend voorzitter van de raad, commissievoorzitter, voorzitter van de werkgeverscommissie. Allemaal zeer leerzame rollen in het politieke bedrijf. 

Over de afgelopen jaren heb ik met veel verschillende mensen mogen werken. Van verschillende opleidingsniveaus, internationaal en in verschillende bedrijfstakken. Ik heb met creatievelingen mogen werken, met specialisten en met minder gemotiveerde mensen. Dat alles heeft mij weer heel veel over mensen in het algemeen geleerd.

De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan beseffen dat ik mijn talenten kan inzetten om het werk beter uit te (laten) voeren maar dat ik deze talenten ook kan gebruiken om mensen te helpen beter te  functioneren. En om ze beter inzicht op hun eigen talenten en drijfveren te geven. Met Coaching for Results wil ik hier vorm aan geven.

* Stephen Covey, 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Je moet de zaag scherp houden, volgens Covey. Dus ik volg zelf ook regelmatig trainingen

Onderwerpen die ik graag met je bespreek:

Leiderschap

Leiderschap ontwikkelt zich in de tijd. Maar heeft ook een ander gezicht per situatie.

Talenten

Een talent is een gereedschap dat je altijd bij je hebt en altijd kan inzetten. 

Vaardigheden

Net als met talenten kun je je vaardigheden aanscherpen en er maximaal gebruik van maken

Persoonlijke efficiency

Hoe mooi is het als een aantal dagelijkse dingen gewoon vanzelf zouden gaan